Добре дошли в Училище за магии и вълшебства Хогуортс!
 
ИндексPortalКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход
Добре дошли в училището за
Магия и Вълшебство Хогуортс!
Учебната година е прекратена за малко.

                         

            


Share | 
 

 Трансфигурация

Go down 
АвторСъобщение
Ашли Стивънс
Директор
Директор
avatar

Брой мнения : 491
Join date : 09.11.2009
Age : 21
Местожителство : Луната...xD

ПисанеЗаглавие: Трансфигурация   Вто Ное 17, 2009 9:45 pm

"Известни трансфигуранти през времената"
издателство: Базилиск
автор: Шаная Евърбридж
година: 1969
Трето издание


До десети век след Христа

Афреон IV
Дахор Непохватният
Евристей Десетоликият
Ификъл Гепардът
Прото Нещастният


Между единадесети и осемнадесети век след Христа

Брюгер, Шарлоте
ДеЛакроа, Алфредо
ДеЛакроа, Женвиев
дьо Боа, Йожен
дьо Боа, Стефани
Карстен, Розамунде
Перидж, Отбъри
Тилдебрю, Теофания
Шантреал, Людвиг


От деветнадесети век след Христа до днешни дни

Алтруин, Греъм
Болдман, Хюго
Гибстънс, Джордж
Зигмунда "Био"-Отмъстителката
Катанава, Тохикиро
Невъруидър, Антъни
Орфана Звероукротителката
Титания Зверофобката
фон Нитман, Ото
Шпигел, Маврицио
Шпигел, Териса


Таласъми, феи и кентаври

Беар
Калиопа
Кморт
Треп Преначетеният
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://harry-world.bulgarianforum.net
Ашли Стивънс
Директор
Директор
avatar

Брой мнения : 491
Join date : 09.11.2009
Age : 21
Местожителство : Луната...xD

ПисанеЗаглавие: Re: Трансфигурация   Вто Ное 17, 2009 9:48 pm

Трансфигурационни магии, одобрени от Министеството на магията"
издателство: МнМ
автор: Джонатан Еберхард
година: 1976
Тринадесето издание

А

Аеракто - обръща ефекта на Паракто (масово непълно Трансфигуриране), използвана изключително често във войната с троловете и таласъмите. Магията се преподава в шести курс, заради сериозността си и изключителното ниво на концентрация, което изисква. Изобретена е от Треп Преначетения и дълго време е била в Списъка със забранени таласъмски магии.
Агатофаус - противозаклинание на Елефаус (флоромагия), изключително рядко срещано, но въпреки това полезно като знание заклинание, измислено от Калиопа, спасило изключително много хора от магическите набези на Зигмунда "Био"-Отмъстителката. Признато като едно от най-стойностните заклинания по време на магическата конференция в Берн през 1873.
Актанеда - частична трансфигурация на живо същество (но не и човек). Заложена в учебния план за четвърти курс, магията е средно трудна, тъй като изисква силна концентрация, за да се промени материята частично и на места. Заклинанието е измислено около 18 век от Отбъри Перидж.
Актареда - частична трансфигурация (само за хора). Подобна на Актанеда, тази магия се изучава втория срок на пети курс, тъй като е квалифицирана, като потенциално опасна и изисква изключителна воля и концентрация. Близка до частичната зоомагия. Създател отново е Отбъри Перидж.
Анимаго - трансформация на човек в животно, анимаг, зоомаг. Изключително трудоемка магия. Много рядко срещана тя се изучава теоретично в седми курс, а малцината успели да я научат ще бъдат изключително облагодетелствани на изпитите за Т.Р.И.Т.О.Н. За да се упражнява легално е нужно да бъде регистрирано владеенето и в специални регистри в Министерството на магията.
Арма Аркус - магия от Арма-семейството, използвана за създаването на лък и колчан стрели. Изучава се в трети курс и е квалифицирана като почти безопасна. Произходът и заедно с почти всички останали магии от това семейство е дълбоко скрит в миналото. Предполага се, че за първи път е използвана от персийците.
Арма Вирго - магия от Арма-семейството, използвана за създаването на метла, която в последствие може да бъде омагьосана са лети. В момента тази й употреба е забранена от Министерството, поради редица странични ефекти. Най-често се употребява за домакински цели заедно с омагьосвания за чистота. Измислена през 17 век от Шарлоте Брюгер.
Арма Култелус - магия от Арма-семейството, използвана за създаване на малки ножчета или остриета. Неопасна (освен ако сте непохватен) и проста магия. Първата употреба на тези трансфигурирани оръжия се споменава в книгата на Евристей-Десесетоликия за обсадата над Троя.
Арма Талеа - магия от Арма-семейството, използвана за направата на жезъл, който по-често се използва за подкрепяне при ход, отколкото като оръжие. Магията не е от най-лесните, тъй като изисква съсредоточаване над формата и материала, а при по-професионалните трансфигурации и орнаментите. Изключително стара магия.
Арма Телум - магия от Арма-семейството, използвана за направата на копие, най-опасната от тези магии, тъй като е възможно острието да прободе магьосника, ако не е достатъчно внимателен. Именно по подобен начин загива откривателят й - Дахор-Непохватният. Описана и оптимизирана от десетоликия Евристей.
Армбандурус - превръща обекта на трансфигурация в ръчен часовник. Изобретена в края на 19 век от Ото фон Нитман, като игра на думи от "Arm" - ръка /немски/, втората форма на глагола "binden" - "band" - връзвам/немски/ и "Uhr" - часовник /немски/. Проста магия изучавана още в първи курс.
Аспекто - промяна на аспект на предмет. Не точно трансфигурационна магия, но свързана пряко с апектната трансфигурация. Изобретена още в древни векове, използва се почти навсякъде. Много стабилна и изключително полезна магия. За място на възникване се считат северноафриканските региони.
Атернетея - предизвиква постоянна самотрансфигурация на даден предмет, като периода на промяна и възможните форми се контролират и могат да бъдат предварително зададени при използване на заклинанието. Главно свързваща се с аспектната магия, заклинанието се учи едва в шести курс, тъй като е доста трудоемко и отговорно.

Б

Барелиус – самотрансформация в живо (магическо) същество (но не и човек), изключително сложна магия надминаваща по сложност дори и Анимаго. Измислена съвсем наскоро от екип на Министерството, макар и не добре разучена те се налага бързо и бива добавена като теория в седми курс. Изключително малко са магьосниците способни на такова заклинание. Различава се от Анимаго, че е временна и има множество форми.
Блютус - изключително проста и лесна магия, използвана за правене на маги-букети. Появява се около 16-17 век, като повечето източници посочват за изобретателка Теофания Тилдебрю. Магията превръща предмета в цвят, като според концентрацията и желанието резултата може да варира от маргаритки, през лалета и рози та чак дори до орхидеи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://harry-world.bulgarianforum.net
Ашли Стивънс
Директор
Директор
avatar

Брой мнения : 491
Join date : 09.11.2009
Age : 21
Местожителство : Луната...xD

ПисанеЗаглавие: Re: Трансфигурация   Вто Ное 17, 2009 9:49 pm

В

Векселеофазис – променя моментния вид на предмета (частично контразаклинание на Елеофазис), използвано много често за скриване на предмети с изключителни свойства. Според множество магьосници почти непотребно, макар и могъщо. Изобретено от Териса Шпигел в началото на 20 век. Забранена в районите около магически затвори и в няколко държави.
Вурмус – една от най-простите трансфигурации на нежива материя в жива плът. Лесна, но въпреки това показателна за начина на действие на подобни магии, тя се изучава във втори курс. Обекта й се превръща в червейче, което е абсолютно живо и напълно оформено (при правилно извършване на заклинанието). Една от магиите появили се в ранното Средновековие и свързани с вдъхващата живот трансфигурация.


Г

...откъснати страници...

Д

Деерио - магията превръща даден предмет в елен или сърна /частично повлияно от аспекта/. използвала се е още в древни времена, когато уловът е бил почти на изчезване. В такива моменти шаманите на селото са трансфигурирали налични предмети в храна. Методът се е използвал рядко, защото се е извършвал по изключително примитивен, болезнен и опасен за живота на самия шаман начин. В момента се използва главно за обучение на второкурсници, макар че в по-северни райони се намират хора, ползващи я за прехрана.
Драконикус - заклинанието превръща обекта си в дракон. Магията е изключително опасна, ако се използва с нечисти помисли, затова върху нея са наложени редица ограничения по магическия ред. Открита е около пет века след обстойното изучаване на драконите и техните особености. трансфигурираният дракон обаче, често е неспособен да се впише в новата среда и бързо умира. Редки са случаите на дълго живели подобни индивиди, като най-много е отгледал Тохикиро Катанава.

Е

Ектонециум - трансфигурация на повече от един предмет (с еднакво въздействие върху всички). Принципно след тази магия се казва следващата, по-този начин се извършва масова трансфигурация, превръщаща множество различни предмети в един и същ. Изключително полезна, но и трудоемка тя се изучава в пети курс. Изобретена е още през 13 век от Женвиев ДеЛакроа.
Елементриус - несъмнено една от най-могъщите трансфигурационни магии, даваща почти пълна недосегаемост. Извършилият я се превръща в елемент според личния си аспект. В такава форма, той е почти недосегаем, дори и разделен на части. Спирането е сложната страна и е препоръчително да се извърши от самотрансформиралия се, въпреки това е възможно магията да се прекрати и от външен човек, предварително упълномощен чрез магически съюз.
Елеофазис - вечна промяна на облика на даден предмет. Веднъж направена предметът не може да бъде върнат към първичната си форма. Изключително силна магия, оставяща трайна следа върху обекта, затова е лесно засечима, но пък предметът получава нова "самоличност" и е изключително трудно да бъде разкрито какъв е бил в началото... По-точно е невъзможно. Изобретено от Маврицио Шпигел и усъвършенствано от дъщеря му Териса в края на 19 и началото на 20 век. Забранено около маги-затвори и в няколко държави.
Елефаус - заклинание превръщащо човек в цвете/растение. Измислено от Зигмунда "Био"-Отмъстителката, с цел да тормози мъгъли. Забранено за използване върху други, разрешено само за "лична употреба". Заради него Зигмунда все още излежава доживотния си затвор в Азкабан, след като е върлувала в градче с около хиляда жители, повечето превърнати в растения, но спасени благодарение на Калиопа и антипроклятието й. Висша флоромагия.
Енерго Материалис - енергийна трансфигурация, превръща енергията в материя. За първи път използвана от Прото Нещастния, към когато се била устремила кълбовидна мълния (съмнения за черна магия), човекът използвал новоразработваната си магия и вместо върху него да се стоварят хиляди волтове, паднали тонове скали... Така откривателят, загинал използвайки собствената си магия. Въпреки това, правена с нужната концентрация тази магия е напълна безопасна и контролируема.
Ерактанеда - заклинанието, премехващо ефекта на Актанеда. При невнимание може да се усили ефекта на обратното заклинание. Магията не се прилага върху хора, действието върху тях е ужасяващо и в повечето случаи необратимо. За връщане в нормален вид на частично трансфигурирани хора се използва Ерактареда.
Ерактареда - контразаклинание на Актареда, често бъркано с Ерактанеда. Използва се само върху хора, като е най-добре правилият магията или този върху, който е направена да я използва, за да се постигне максимална близост с предишния образ. Изисква много конецентрация и се преподава чак в шести курс.

Ж

...откъснати страници...

З

Зусум - трансфигурация на предмет, а в някой случаи и като възпитателна мярка и човек, в прасе. Магията е изключително проста и се изпълнява лесно дори от второкурсник. Като цяло изключително рядко използвана магия, дори загубила функцията си за прехрана като деерио например. Използва се главно за навлизане в живителната трансфигурация или като наказание.

И

Инсектио - превръща обекта си в насекомо. Видът зависи от големината на трансфигурирания предмет и от желанията на магьосника. В по-късен етап на развитието си почти всеки вълшебник е способен да контролира крания резултат. Поредната от живителните трансфигурации, изобретена в ранните векове. Рядко използвана, главно като пример.

Й

...откъснати страници...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://harry-world.bulgarianforum.net
Ашли Стивънс
Директор
Директор
avatar

Брой мнения : 491
Join date : 09.11.2009
Age : 21
Местожителство : Луната...xD

ПисанеЗаглавие: Re: Трансфигурация   Вто Ное 17, 2009 9:50 pm

К

Калабрус - антизаклинание на Каламония, според повечето вещери, едно изключително безсмислено и свръх опасно заклинание, възможно да застраши живота на използващия го. Заклинанието връща трансфигурирания звяр и тъй като в повечето случаи магьосника не може да отреагира и да действа правилно нарвеме умира. Измислено и използвано от Орфана Звероукротителката.
Каламония - трансфигурира звяр в безопасен предмет, изключително полезна магия, призната от магическата конференция в Берн през 1873 за едно от най-стойностните трансфигурационни заклинания. Открита от Титания Зверофобката, сестра на откривателката на контразаклинанието. Изисква се доста силна концентрация.
Канабрус - прекратява ефекта на Кенебрис, изисква време, напълно продължаващата самотрансфигурация се прекратява след час-два, като през това време е забавяла времевите интервали. Макар и изобретена от таласъм, никога не е била в Списъка на забранените таласъмски магии.
Каралдум - животно с неопределен вид (с части от различни животни), една от първите магии използвани за получаване на некръстосани магически видове. Смята се, че химерите и самотрансфигуриращите се гущери са били създадени чрез тази магия. Първоначално забранена и наказвана строго от Министерството, сега тази изследователите на магията биват подпомагани за откриването на нови полезни магически същества, макар че заплахата от създаването на зверове и чудовища винаги съществува. Под контрол на Министерството.
Катаносис - вечна самотрансформация (за живи същества) (на живо същество нехуманоид – и по чуждо измагьосване) (към човек или хуманоид – само по собствено измагьосване), една от най-опасните магии изучавани по Трансфигурация. Способна да прикрие външността на дадено живо същество, без то да бъде познато никога повече. Необратима, извършва се само с декрет на министерството. Признато от Конвенцията за защита на магьосника и магията в Копенхаген през 1967 за едно от най-значимите постижения на магьосническия свят.
Кенебрис - самотрансформация, при която приетата от човека форма постоянно и периодично се променя (като Атернетея, но за хора), използва се и вместо многоликова отвара, забранена около магически затвори и в няколко от държавите членки на ОМЗ (Организация за Магьосническа Защита). Висша трансформация изискваща много търпение, всеотдайност и воля.
Кесионера - обръща ефекта на Мелапонера, полезна магия, използвана изключително при втория бунт на вампирите между 1689 и 1705. Измислена от Людвиг Шантреал, буквално часове преди започването на бунта. Наградена с орден "Магия за мир и защита" II степен.
Китерум - трансфигурация на повече от един предмет (с различно въздействие върху всеки). Принципно след тази магия се казват следващите, по-този начин се извършва масова трансфигурация, превръщаща множество различни предмети в различно количество разнообразни нови предмети. Изключително полезна, но и трудоемка тя се изучава в шести курс. Изобретена е още през 14 век от сина на Женвиев ДеЛакроа - Алфредо.
Клайдум - превръща предмет в официално облекло за момче, измислена едновременно с Клотус от Йожен дьо Боа още през 18 век, магията нашумява едва в средата на 20, когато джентълмените откриват изключителната й полезност и практичност. Открива нов раздел в трансфигурацията, в последствие на нейна база се измислят още магии.
Клотус - трансформира предмет в официално облекло за момиче, измислена едновременно с Клайдум от Стефани дьо Боа още през 18 век, използвана в промишлени количества със създаването си, тази магия е "на мода" и до днес. На нейна основа се създават множество магии за трансфигурационно обличане.
Конвертум - преобразувателна магия, кара предмета да мине през петте си агрегатни състояния - кондензат на Бьозе-Айнщайн, твърдо, течно, газообразно агрегатно състояние и плазма. Изключително силна и също опасна магия при невнимание. Използва се с множество цели. Никога и срещу хора. Слага началото на нов раздел в Трансфигурацията. Силно обвързана с аспектната магия.
Конвертум Глайхея - води началото си от магията Конвертум, аспектна магия, променя предмет спрямо аспекта му (аспектът не се променя). Открита от Греъм Алтруин през 19 век, намира широко приложение в маги-индустрия, както и в множество други отдели на магическия свят. Преподава се в четвърти курс и не изисква особена концентрация, освен ако не се целят определени резултати.
Конвертум Диферентикум - води началото си от магията Конвертум, аспектна магия, променя предмет спрямо аспекта му (аспектът се променя). Открита от Антъни Невъруидър през 19 век. Навлиза по-бавно във живота, поради изключителната си непредвидимост, почти няма маг, който да може да се похвали, че винаги му е известно какво ще се получи, ако я използва. Изучава се също в четвърти курс.
Конвертум Специалис - води началото си от магията Конвертум, аспектна магия, променя предмет спрямо аспекта му (заличава аспекта). Открита от Джордж Гибстънс в края на 19 век. Висшо конвертиране, при което предметът губи своя аспект, правейки го по-обработваем и стабилен за следващи трансфигурирания. На няколко пъти попадала в различни черни списъци, поради съмнения, покрай използването и изобретяването. Изисква лиценз за деаспектизация.

Л

Лорикатус – трансфигурация на четирите елементални демона в демонична броня. Могъща магия, създадена в средните векове за защита. Най-добрата комбинация е с Лориета. Забранена да се използва без регистрация. Твърди се, че е измислено от таласъмът Кморт, като най-силната таласъмска броня правена някога..
Лориета - трансфигурация на четирите елементални демона в демонично копие. Невероятно силна магия, открита през средните векове за атака. Най-добрата комбинация е с Лорикатус. Забранена да се ползва без регистрация. За откривател се смята Беар, син на Кхморт. Предполага се, че е най-силното таласъмско оръжие.

М

Мелапонера - пълно самотрансфигуриране (в нежив предмет!), смята се за една от най-устойчивите магии. Толкова стабилна, че в редки случаи не може да бъде преобърната и трансфигуриралият се остава завинаги в новоприетата форма. Магия от висок клас. Право да се използва след като се получи специален сертификат от министерството.
Мерофунго - двойна трансфигурация (предметът се дели и се трансфигурира в две ЕДНАКВИ неща). Наричана още клонираща трансфигурация. Открито в края на 19 век от Хюго Болдман. Изключително полезна и не много натоварваща, често употребявана в практиката.
Морфозис -
Мутатио -
Мутатио Аертум -
Мутатио Васареус -
Мутатио Ендум -
Мутатио Ландус -
Мутатио Флаграцо -
Н

...откъснати страници...Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://harry-world.bulgarianforum.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Трансфигурация   

Върнете се в началото Go down
 
Трансфигурация
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter :: Хогуортс :: Библиотеката-
Идете на: